Da-di-di-da-Dadaism

Velkommen til nettets bedst bevarede hemmelighed.

Yo!

Hvis du er landet på denne side, kommer det nok ikke som noget chok for dig, at jeg arbejder med en bred række aspekter inden for film og musik. Hvordan jeg fik øjenene op for det og endte med at have det som levevej er en historie, som jeg i nyere tid ikke har skiltet med. Måske fordi at der er løbet meget vand gennem åen siden og den del af mit liv er et afsluttet kapitel, men ikke desto mindre er det stadig en del af mit liv.

Lad os spole tiden lidt tilbage... #rewiiiiind

Jacob Vidkjær
Siden barnsben har musik været en kæmpe del af mit liv. Nærmest inden jeg lærte at gå, opstillede jeg trommesæt i stuen med min mors gryder og pander. Det resulterede i at jeg i mange år spillede trommer i diverse ungdomsband. I 11-12 års alderen blev jeg for alvor introduceret til rap-musik. Det ramte mig lige i hjertekulen, at man kunne udtrykke sig så eksplosivt med ord. Jeg begyndte at skrive selv og det blev hurtigt min alt overskyggende fritidsinteresse. Det blev en lang rejse fyldt med fantastiske oplevelser, som jeg ikke vil bytte for noget.
Jeg har været utrolig privligeret og fået lov til at arbejde sammen med en lang række af mine idoler fra den tid. Besøgt studier i hele verden, indspillet med nogle af de største stjerner i Danmark, solgt et hav af plader som sangskriver og optrådt i hele Danmark samt i udlandet. Her på siden, har jeg valgt at dele sange, som jeg skrev og lavede i eget rap. De var ellers wipet fra nettet og gemt væk på gamle harddiske, men jeg følte, at tiden var inde til at dele dem igen. God fornøjelse!

Udvalgte sange

J-Dada - Utro-ligt (Feat. Pilfinger)
Utro-ligt (Feat. Pilfinger)
(Produceret af Pilfinger, 2005)
USO feat. Joey Moe - Har mig Selv
Et Andet Sted (Feat. USO)
(Produceret af Mintman, 2005)
J-Dada - Het i hegnet
Helt I Hegnet
(Produceret af Saqib, 2006)
Jacob Vidkjær

Dadaism (Ikke-udgivet album)

Jacob Vidkjær

Kulminationen af mit arbejde med rap-musik var mit første album, som jeg arbejdede på i næsten 3 år. Jeg fik samlet et solidt hold af nogle af de bedste producere, kunstnere herhjemme og pladeselskabsfolk herhjemme. Albummet blev henholdsvist indspillet under en længere periode i Thailand og i København. Jeg valgte dog at trække stikket på projektet, da der var for mange humbler på vejen, som resulterede i at jeg til sidst tabte gejsten for projektet. For første gang nogensinde har jeg valgt, her 10 år senere, at offentliggøre samtlige numre fra pladen i den tiltænkte form her.

01
Når Røgen Letter
(Produceret af Saqib, 2007)
02
Spring Rammen
(Produceret af Saqib, 2007)
03
Slanger
(Produceret af Mintman, 2007)
04
Manana (Feat. Medina)
(Produceret af Mintman, 2007)
05
Insomnia (Feat. E*Funck)
(Produceret af Mintman, 2007)
06
Et Andet Sted (Feat. USO)
(Produceret af Mintman, 2006)
07
Helt I Hegnet
(Produceret af Saqib, 2007)
08
Dadaism
(Produceret af Saqib, 2007)
09
Utro-ligt
(Produceret af Pilfinger, 2005)
10
Rizewood Bohemian (Feat. Claude)
(Produceret af Mintman, 2007)
11
Turen Hjem (Feat. Claude)
Ikke tilgængelig
(Produceret af Mintman, 2007)
12
Ses Næste Søndag (Feat. Medina)
(Produceret af Mintman, 2007)
J-Dada

Et Andet Sted (Feat. USO)

Musikvideo af Station Next, 2005

Udvalgte sange

J-Dada - Utro-ligt (Feat. Pilfinger)
Altid der for dig
(Produceret af Pilfinger, 2004)
USO feat. Joey Moe - Har mig Selv
Uptours-Anthem (Feat. Isho)
(Produceret af Pilfinger, 2006)
J-Dada - Het i hegnet
Far-velfærd (Ft. E*Funck, Isho og K-Liir)
(Produceret af Ezi Cut / Jacob Vidkjær, 2006)

Hvad skete der så?

Jeg farede vild i pladeselskabsjunglen og knækkede langsomt ryggen af at vente på andre. Det valgte jeg at vende til noget positivt. Det kickstartede et nyt drive i mig; Jeg ville være uafhængig.

Jacob Vidkjær
Det var hele tiden for min egen skyld, at jeg skrev og indspillede. Som en ventil jeg kunne åbne op for og få luft. Da det blev alvor og mit album tog form, så tog det hele en drejning, som jeg ikke havde det fedt med. Jeg stod for alting selv - både det administrative, branding og musikken. Der var mange ting at se til og det var utrolig opslidende at være lige ved og næsten i en lang periode. Til sidst kunne jeg mærke, at min glæde ved projektet var væk. Det fungerer ikke for mig, at være solist.
Min største frustration var, at jeg hele tiden var afhængig af andre mennesker. Det kostede enten mange penge eller også krævede det en tålmodighed, som jeg til sidst ikke havde. Jeg gav mig selv et løfte; At jeg vil være uafhængig. Jeg vil selv kunne producere beats, lave artwork, videoer, style hjemmesiden og komme fra A - B uden at bede andre om hjælp. Her 10 år senere er disse evner min levevej og det jeg fodrer familien med.
Jacob Vidkjær

Musik er stadig en kæmpe del af mit liv og med tiden har jeg udviklet mig som producer, hvilket jeg finder stor tilfredsstillelse i. Jeg har mit eget hjemmestudie, hvor jeg arbejder med lyddesign og producerer beats til alt fra andre rappere og sangere til film og animation. Hør eksempler på musik, som jeg har produceret her.